AnnSofie Lovlycke

Äger och driver Djurkollo AB tillsammans med Tove Lovlycke.

Att starta Djurkollo är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Att få tillbringa hela dagar med olika sorters djur, lära känna alla olika individer och deras hussar och mattar samt att kunna jobba med mitt stora intresse på heltid, är något jag alltid har önskat mig.

För att kunna starta Djurkollo har jag gått en ettårig hundutbildning. Jag gick då som lärling på ett hunddagis i Sundsvall, AmNi´s Hundhus. Att få gå som lärling där gav mig fantastiska möjligheter att lära mig hundar på ett annat sätt än att bara läsa ur en bok. Jag fick chansen att se och lära mig hundarnas kroppsspråk i olika situationer, jag lärde mig läsa signaler och framförallt lärde jag känna olika fantastiska individer som alla lärde mig något nytt varje dag. Helt underbart! Eftersom AmNi´s även erbjuder sina kunder salongstjänster, butikstjänster och kursverksamhet så fick jag vara med och lära mig väldigt mycket på en bred nivå.

Jag har även i min utbildning gått och läst till valp- och fortsättningsinstruktör, samt bland annat beteende, hälsa och raskunskap hos en tjej vid namn Erica Höglund. Hennes fakta och kunskap tillsammans med allt det som mina lärlingslärare Amelie och Evelina gav mig, blev enligt mig det bästa sättet jag kunde lära mig på.

Djur har alltid funnits i mitt liv. Som liten red jag på ridskola och var hästskötare åt så många hästar jag kunde.

Hundarna har alltid haft en speciell plats i hjärtat. Annie, en söt liten norrfolkterrier, blev familjens första hund när jag var tolv år och på den vägen är det. Hon sov i min säng, vi åkte på utflykter, vi provade på agillity och lekte i massor.

När jag sedan blev vuxen kom Oskar in i mitt liv. Oskar var en bestämd och envis liten dvärgschnauzer kille som jag har fick kämpa en hel del med. Han lärde mig mycket.

I familjen finns idag tre shibor vid namn Misa, Bim och Poppy. Även dotterns Sheltie, Bell, finns i familjen. Alla fyra har sina egna härliga personligheter och varje dag med dem alla är lika lärorika. Rallylydnad, utställningar, trickträning och skogen är deras favoritgöror.

Tre katter bor också med oss, huskatterna Mollie, Tuva och Jax. Håller råttorna borta från gården om dagarna och värmer fötterna på nätterna.