Tandhälsa

Att ta hand om din hunds tänder är lika viktigt som när du tar hand om dina egna tänder. Precis som på oss människor fastnar det bakteriebeläggning på tänderna som senare bildar tandsten. Tandsten är smärtsamt för hunden och långvarig tandsten kan leda till tandkötts-inflammation som i sin tur kan leda till tandlossning. Det är därför är väldigt viktigt att du ser efter din hunds tänder regelbundet, samt att du borstar tänderna på hunden minst en gång i veckan.

Borttagning av tandsten
I vår salong kan vi erbjuda dig hjälp med att ta bort tandstenen på din hund. Med vår ultraljudstandborste tar vi på ett mycket skonsamt sätt bort tandstenen. Tandborsten är ljudlös och vibrationsfri och skapar därför ingen stress hos hunden. Ultraljudstandborsten och tandkrämen vi använder, verkar tillsammans och löser upp plack och tandsten, behandlingen går även ner cirka 12 mm i tandköttsfickorna.

Tack vare tandborsten kan vi ta bort tandsten utan stress och bedövning, det krävs heller ingen sövning. För att kunna utföra behandlingen måste din hund vara van hantering och acceptera att någon pysslar i munnen. Accepterar inte hunden hanteringen så avbryter vi behandlingen.

Skulle vi under vår behandling av din hund upptäcka något avvikande, så rekommenderar vi alltid dig som hundägare att ta kontakt med veterinär!

Pris för tandstensborttagning

Med ultraljudstandborsten, 1000 kr inklusive tandborstning. Behandlingen tar upp till en timme och kan behöva upprepas vid mycket tandsten. Kloklippning ingår om så önskas. Om ultraljud sker i samband med klipp eller trim, är priset 800 kr för en behandling.

Med skrapa, 500 kr inklusive tandborstning. Den här behandlingen är inte alls lika skonsam som ultraljudet och kan på lång sikt skada emaljen. Vi rekommenderar alltid ultraljud i första hand.

Önskar du endast hjälp med tandborstning så kostar det 75 kr.

För mer prisinformation ber vi er att ringa eller mejla oss!