Att tänka på

När er hund kommer och ska vara på Djurkollos hundpensionat är det vissa saker som ni bör tänka på för att vistelsen ska bli så bra som möjligt för er vän.

Det är viktigt att ni tar med en filt eller bädd som hunden är van att ligga på så att hunden känner din doft och därmed kan känna sig extra trygg. Eventuella favoritleksaker och tuggben får mer än gärna följa med i packningen, allt för att hunden ska känna sig så hemma som möjligt på vårt hundpensionat.

Ni tar med er foder åt hunden så att hunden får fortsätta äta det den är van vid. Tänk på att ta med så att det räcker för hela vistelsen.

Vaccination

När er hund kommer och ska vara på Djurkollos hundpensionat är det vissa saker som ni bör tänka på för att vistelsen ska bli så bra som möjligt för er vän.

Glöm inte att ta med ett giltligt vaccinationsintyg! Hunden ska vara grundvaccinerad samt vaccinerad mot kennelhosta.

Grundvaccinationen görs var tredje år medans vaccin mot kennelhosta görs varje år.

Beteckning för grundvaccin är: DHP
Beteckning för kennelhosta vaccin är: PI eller KC

Kennelhosta är ett samlingsnamn för olika typer av virus som visar sig genom att hunden hostar och/eller harklar sig, det kan ofta låta som att hunden satt något i halsen. Kennelhosta sprids ofta under vinterhalvåret när inomhusträningar, tävlingar samt utställningar är i full gång.

Därför är vi väldigt noga med att hundarna är vaccinerade. De kan ändå bli smittade men risken är mycket mindre och symptomen blir i de flesta fall väldigt mycket lindrigare för hundarna.

Vi ser helst att hunden är försäkrad när den kommer på pensionatsvistelen till oss. Detta för att alla ska känna sig trygga. Är inte hunden försäkrad så vill vi veta det redan vid bokningen.

Våra lämnings och hämtningstider

Vid bokning av hundpensionat så kommer vi överens om dag och tid för hämtning samt lämning.
All lämning samt hämtning på hundpensionatet sker efter överenskommelse med oss på Djurkollo.

Följande tider gäller:
Vardagar:
8:00 – 11:30.
13:00 – 15:30
Lördag och söndag samt storhelger:
09:00 – 10:30
Endast utlämning 17:00 – 18:00

Vi ber er respektera och hålla tiderna för inlämning- samt hämtning så att vi kan planera för våra gäster som behöver promenader, utflykter, mys, vilostunder etc.