Eleonor Einebrant

Anställd hundinstruktör sen september 2021.

Jag heter Eleonor, bor i Gnarp tillsammans med min man, våran dotter, 1 hund,  2 katter, några kaniner och en massa höns.

Jag är uppvuxen i Klövsjö, en liten by i Jämtland. Mitt paradis, det är dit jag längtat när jag längtar hem.

Jag har alltid haft en brinnande intresse för djur. Så min resa började tidigt med alla två och fyrfota vänner.

Min första hund var en finsklapphunds tik, med henne växte mitt intresse för lydnad. Jag tävlade under några år och vi hade det fantastiskt roligt både på och utanför lydnadsplanen. Då 1 hund att tävla med inte räckte till så fick fler små lappisar flytta hem till mig.

Inna som min första tik hette fick sin första kull 1994 och sen gick de av vara farten, jag hade många kullar och utökade sedan kenneln med lapsk vallhund.

Efter några år så tog även slädhundsintresset fart och jag fick några fina år tillsammans med några alaskan huskys.

Hästar har också legat mig varmt om hjärtat, till en början var det mest ridturer i skogen, men då jag är en tävlingsmänniska så blev inriktningen trav. Det blev några roliga och lärorika år i rockard och sulky tills barnen blev för många för att få plats i vagnen och dygnets timmar blev för få.

Jag gick alla hundkurser som fanns att gå, och upptäckte då att det inte fanns så gott om instruktörer så bestämde mig för att själv utbilda mig.

Jag gick instruktörsutbildningen i brukshundsklubbens regi i mitten på 90 talet.

Så nu börjar min aktiva hund historia närma sig 30 år, åren går fort. Men man blir aldrig fullärd, varje dag lär man sig något nytt och det är de som är så spännande med djur.