Maja Westin Skovbye

Anställd på deltid sen nov 2018.

Jag heter Maja Westin Skovbye och blev anställd på deltid på Djurkollo  22/11-18. Min familj består av min man, vår 21 årige son, och våra två galgo espanol grabbar.

Jag har alltid älskat djur, när jag föddes bestod min familj av pappa, mamma, storebror och vår då 4 årige tax, Rick.

Pappa och mamma sa alltid att de första ord jag sa när jag började prata var Häst, och på den vägen har det fortsatt. Jag började rida lektionsridning som 7-åring och samma år dog vår älskade tax.

Det jag önskade mig mest av allt var en häst och en hund, en häst var uteslutet då vi bodde mitt i Nyköping. När jag var 12 år fick jag min första egna hund, en foxterrier och lyckan var total. Jag fick fantastiska år med min foxterrier, han var med på alla upptåg och trodde nog att han var störst och tuffast i världen.

Därefter har jag haft schäfer och irländsk varghund, drömmen om en egen häst gick också i uppfyllelse ,då jag efter att under några år ridit och skött en fantastisk nordsvensk travare, fick överta honom på hans ålders höst. Han är tyvärr borta nu men jag är så glad för att jag fick ha honom hans sista år.

Nu har jag två galgoespanol killar, spanska vinthundar, som älskar långa turer i naturen, att söka godis, springa LC och att mysa med matte och husse i soffan eller i sängen.   

Jag är utbildad socionom och har arbetat som det sedan 2003, men drömmen att arbeta med djur har alltid funnits där, så när jag nu fick chansen att arbeta på Djurkollo så tog jag den direkt. Det är underbart att dagligen få träffa alla fantastiska djur och kunniga och trevlig kollegor.