Tove Lovlycke

Äger och driver Djurkollo AB tillsammans med AnnSofie Lovlycke.

Jag är en lugn, trygg och positiv tjej som delar livet med sambo, tre barn, fem katter, nio kaniner, sex hundar, två minigrisar och en hel hög med dvärgsilkeshöns i hönsgåden på en liten gård i Gnarp.

Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har alltid hittat tillfällen till att få vara med dom. När jag var liten gjorde jag som så många andra barn, knackade dörr och frågade om jag fick gå ut med deras hund. 

Jag tillbringade så mycket tid jag bara kunde i stallet på ridskolan med alla hästar och hade sköthäst som jag tog hand om varje helg. Jag har alltid varit en riktig hoppryttare men gillar även western, brukskörning, trav och dressyr.

Min första egna hund skaffade jag som vuxen. Det är en Border Collie pojke, Dexter, som gärna jobbar mycket med huvudet. Duktig på att spåra och söka, älskar att få vara med där det händer saker och njuter när han får vara i centrum.

Jag gick som lärling på Djurkollo under Djurkollos första år och fick lära mig om olika beteende, signaler, behov med mera. Väldigt intressant att få se och lära om alla hundars språk både till oss människor och till andra hundar. Våra djur kan lära oss otroligt mycket om vi bara ger oss tid att se dem.

I framtiden så hoppas jag kunna få lära mig ännu mer och kommer ta chansen att gå olika utbildningar när tillfälle ges. Nu jobbar jag heltid på Djurkollo med alla hundar, katter och smådjur som kommer för att spendera sin semester hos oss. Jag har ett härligt jobb och njuter när jag får vara med mina fyrbenta vänner.

Dexter kom in i mitt liv för att jag behövde/behöver en diabeteshund. Han markerade tidigt på låga blodsockervärde och hämtade blodsockermätaren vid ett par tillfällen som liten. Tyvärr så klarade han inte riktigt av alla moment som krävs men han är min ständiga följeslagare och finns alltid vid min sida