Tove Lovlycke

Äger och driver Djurkollo AB tillsammans med AnnSofie Lovlycke.

Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har alltid hittat tillfällen till att få vara med dom. När jag var liten gjorde jag som så många andra barn, knackade dörr och frågade om jag fick gå ut med deras hund. 

Jag tillbringade så mycket tid jag bara kunde i stallet på ridskolan med alla hästar och hade sköthäst som jag tog hand om varje helg. Jag har alltid varit en riktig hoppryttare men gillar även western, brukskörning, trav och dressyr.

Min första egna hund skaffade jag som vuxen. Det var en Border Collie pojke, Dexter, som gärna jobbade mycket med huvudet. Duktig på att spåra och söka, älskade att få vara med där det hände saker och njöt när han fick vara i centrum. Han somnade in sommaren 2023.

Men kvar i familjen finns mina pyrrar Prada och Bonnie och lilla chihuahuan Junie. Med pyrrarna är det full fart varje dag, energi till tusen. Men lilla Junie ligger helst i famnen och myser, om hon inte är ute i skogen och skuttar.

Jag gick som lärling på Djurkollo under Djurkollos första år och fick lära mig om olika beteende, signaler, behov med mera. Väldigt intressant att få se och lära om alla hundars språk både till oss människor och till andra hundar. Våra djur kan lära oss otroligt mycket om vi bara ger oss tid att se dem.

I framtiden så hoppas jag kunna få lära mig ännu mer och kommer ta chansen att gå olika utbildningar när tillfälle ges. Nu jobbar jag heltid på Djurkollo med alla hundar, katter och smådjur som kommer för att spendera sin semester hos oss. Jag har ett härligt jobb och njuter när jag får vara med mina fyrbenta vänner.